"Svenska katter - allt fetare" - Aftonbladet.se

"Att dyrast inte alltid är bäst är härmed en sanning som gäller även i kisses matskål. Kattmaten innehåller inte alltid vad djuret behöver, visar ett test. Och portionerna blir ofta alldeles för stora.

– Vi övergöder våra katter, 30–40 procent av dem är överviktiga. Det är ett stort problem och allt fler katter drabbas av diabetes och hjärt-kärlsjukdomar, säger Marie Sallander, forskare vid Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) till Råd & Rön."

Skriver Aftonbladet idag. Jag måste säga att det är inte bara dagens katter som är överviktiga. Tycker att det bleve mer & mer övervikt bland våra husdjur överhuvudtaget nu på bara 2-3 år. Man ser allt fler hundar, katter, kaniner m.m som har fått alldeles för mkt av det goda.
Även på människorna så ser man en stor skillnad på hur dem ser ut nu jämfört med för några år sedan. Känns hemskt att säga men vi blir bara fetare & fetare och i tidigare ålder än för några år sedan :(
Vad tror ni att det beror på?
Kan inte hjälpa att tänka såhär:

Förr fanns inte lika mkt snabbmat och var inte lika "lättöverkommlig". Vi och våra husdjur åt mer utav den naturliga husmanskosten . Som min mormor brukar säga "på min tid så åt hundarna hemma det vi åt".
Visst nu är inte allt bra för djur att få i sig och vissa djurfoder innehåller ämnen o proteiner som de behöver o kanske inte kan få på "mänskligtsätt" men det ja menar är varför var inte övervikt bland djur & människor lika vanligt och stort som det är nu?

Kan inte hjälpa att undra. Annorlunda matvanor? All elektronik som hittats på? t.ex TV, dator, TVspel etc? är det de som gör oss "feta"?

Lite funderingar som dök upp när jag såg denna artikel som var riktigt intressant, klicka er in på länken under och läs den. Var dessutom tips på vad en katt behöver osv. Super bra! Den artikeln tackar ja aftonbladet för :)

Källa: Aftonbladet 28/9

Kommentera

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentera:

Trackback